12 март 2010

Leave Mincho alone!



Хората с блогове се четем и се поддържаме, а също така коментираме това, което пишем. Така си показваме, че някой ни чете блоговете и се стимулираме да пишем в тях. Някои хора с блог ги четат повече от други хора с блог. Затова навярно има коментар за миткобербатовия тук, докато няма за zhelyoвия там. Това е съвместна публикация със sportbg.net, мерси.




България има един футболист от световна класа - Митко Бербатов. Заедно със Станислав Ангелов, който е поливалентен и респективно една от стойностите му е "Марадона на дефанса". Като голяма звезда в тъмния като старобългарска юрта небосклон на родни звезди, Бербо вече има блог, където ще може да споделя с простолюдието своите мисли, чувства, идеи и откровения. И също както прохождаше във футбола, към прохождането му в световната мрежа са отправени много погледи, а от неговите прояви личи липса на класа.

Първата му публикация е ето това. Прочетете я.

Може би ще се съгласите с него. Ще се съгласите с това, че има хора, които не признават чуждите успехи и искат да ги принизят. Че колкото по-голям става един човек, толкова повече малки хора се опитват да го дръпнат обратно в своя свят на семплост и нищета, в чиито мироглед участниците в "България търси талант" наистина имат талант.

Може би ще сте на позицията, че ако Бербо наистина е толкова на високо, колкото твърди, той няма да вижда своите hater-и. Ако той наистина е толкова успял и голям, той ще подмине съсканията по негов адрес и ще приеме за нормално да ги има, след като е толкова популярна личност. Той сам казва, че "преуспява", но има време и желание да обърне внимание на някаква група от хора, която винаги ще съществува. Няма популярен човек, който да няма своята доза почитатели и критици, единствената разлика е в тяхната бройка и разбира се - бройката на безразличните към неговата особа.

А може би сте на позицията въобще да не ви пука какво е казал той на някаква фиктивна, анонимна група от хора.

А аз съм на позицията, че наш Минчо по никакъв начин не е успял да постигне това, което желае. Хем е искал да демонстрира твърдост и решителност да се занимае с този мним враг на неговото лично изящество, хем не е употребил нито една фраза, която да се противопостави реално на тези хора. Той им казва: "аз ви забелязвам, влияете ми, дразня се, мразя ви, малки сте, умрете, ядейки семки", в същия тон, в който хермафродитно момче защитаваше преди години Бритни Спиърс.

И докато Бритни имаше свой фен, който да изиграе подобна жалка роля, Бербатов сам я изигра за себе си. "Leave me alone!" - сякаш се чете от неговите редове, а аз лично си го представям с тъмносин грим около очите, разтечен от дългите безсънни нощи на тъжен, самосъжалителен плач.

Но аз вярвам, че Минчо ще стане Димитър и в интернета и докато тази публикация е равносилна на двубой срещу Литекс, завършил със сълзи, то след време Бербатов ще може да бъде обиден на едно високо ниво. Неговата обиденост и засегнатост от това, че има хора, които не ценят неговата невероятност, ще развие таланта му и към края на футболната му кариера след години, той ще има свое ново амплоа, пишейки как хората не бива да го мразят и че му правят вятър на ушите и изобщо не ги чува, не им обръща внимание и всъщност, не знае, че съществуват.

Ще видим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар